Om oss


 

Sedan mars 2009 bor jag Marika och min sambo Jörgen strax utanför Hörby på Lindrödsåsens södra sida i en liten liten by som heter Månsköp. Här bor vi tillsammans med våra tre hundar, två katter och ett par hästar.

Jag köpte min första hund 2005. Detta var efter en hel uppväxt av längtan till en egen hund och ett evigt promenerande, träningar och passningar av alla grannars hundar. När jag gått ut skolan och varit ute i världen på olika platser och jobbat med djur kom jag hem och tog det stora beslutet att skaffa min första egna hund.

Valet, eller kanske snarare slumpen gjorde att jag skaffade en helt underbar rottis/labbe tik. Något jag aldrig haft anledning att ångra. Det var den snällaste, goaste, mysigaste hund man kan tänka sig. Men så kanske alla säger om sin första hund?... Fast här var det naturligtvis sant...


2008 sprang jag på en kooiker. Jag blev intresserad av rasen och det lockade mig att det var en ovanlig ras som jag inte kände till så mycket om. Efter efterforskningar bestämde vi oss för att bli kooiker ägare. Jag tog kontakt med en uppfödare som länkade mig vidare till Danmark där vi hittade vår lilla Tea!


Våren 2011 fick Tea sin första kull och Kennel Lovenite's skapades.


Jag arbetar för att få fram friska och sunda hundar med härligt kooiker temperament

samtidigt som jag fortlöpande fördjupar mig inom ämnet hund som jag tycker är så

otroligt intressant!


Mina utbildningar kan du se HÄR

och diplom för genomförda utbildningar lite längre ner på sidan.


Sen 2021 driver jag även företaget HUNDLOGIK som hålller kurser för hundägare.Välkomna att ta kontakt vid intresse.


Marika Andersson,

Kennel Lovenite's


Foto: John Friberg